Hoe en wat

Lees dit even voor je veiligheid en om nog meer van je geuren te kunnen genieten

  • Hou de geuren uit de buurt van kinderen, huisdieren en brandbare voorwerpen.
  • Laat een brandende kaars nooit onbeheerd achter.
Kaarsen
Lees verder om optimaal van je kaarsen te genieten!

Knip de lont voordat je hem aansteekt af tot 5 mm.
Laat de kaars de eerste keer minimaal 2,5 uur branden, het kan een paar keer branden duren voordat de was volledig tot aan de randen van het glas is opgebrand.
Brand je kaars voor max. 4 uur per keer om te voorkomen dat het glas te heet wordt en om een ​​mooie schone verbranding te behouden.
Gebruik altijd een onderzetter die hittebestendig en vlak is.
Raak een brandende kaars nooit aan, verplaats deze niet en houdt hem uit de buurt van tocht.
Doof de kaars (met een kaarsendover) als er nog 5 mm was achterblijft om te voorkomen dat het glas te heet wordt, als de vlam te hoog wordt of herhaaldelijk flikkert. Laat de kaars afkoelen en knip de lont bij voordat je hem weer aansteekt.
Bewaar hem op een koele en donkere plaats met de deksel erop.
De intensiteit van de geur is afhankelijk van de grootte van de kamer en de brandtijd. Volg de instructies zoals hierboven vermeld. Voor grote kamers adviseren we om er meer dan één te aan te steken.

Wax melts

Verwijder de verpakking en breek een blokje van de waxmelt, plaats deze op de wasbrander, voeg geen water toe. Steek een waxinelichtje aan onderin de waxbrander en laat de was smelten. (Gebruik alleen ongeparfumeerde theelichtjes van 4-6 uur. De extra grote waxinelichtjes maken de brander te heet waardoor de geur sneller zal verdwijnen.)
Na het doven van de vlam zal de waxmelt afkoelen en zal deze weer stollen.

Wax melts verspreiden urenlang een heerlijke geur, de wax verdampt niet. Nadat de geur is verdwenen, gooi je de was gewoon weg. Als je het theelichtje heel even aansteekt, zal de wax loskomen en kun je het eraf halen met keukenpapier. Giet geen was in de gootsteen, omdat dit de afvoer verstopt.

De intensiteit en levensduur van wax melts is afhankelijk van de brander (hoe lager de waxbrander, hoe eerder de geur zal wegbranden.) Wij adviseren een waxbrander van minimaal 11 cm hoog.

Reed diffusers / geurstokjes

Reed diffusers geven een subtiele geur aan een kamer, de intensiteit en levensduur hangt af van de temperatuur en de grootte van de kamer en het aantal stokjes. Gebruik voor een intensere geur alle meegeleverde stokjes, voor een meer subtiele geur die langer meegaat, gebruik je er minder. Houd het uit direct zonlicht en uit de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren. Je diffuser gaat het langst mee als hij in een koudere en donkere ruimte wordt geplaatst, de geur zal sterker zijn in een warme kamer.